Picabo het levensverhaal van Skiheld Picabo Street

Nieuwe documentaire film Picabo vertelt het fascinerend levensverhaal van skiheld Picabo Street

Picabo Street: Lindsey Vonns ongelooflijke Olympische alpineskicarrière werd gedeeltelijk aangewakkerd door een ontmoeting met Olympisch goudenmedaillewinnaar Picabo Street. Vonn wil nu ‘de gunst teruggeven’ door deze film te maken. Alpine skiën legende Lindsey Vonn stapt achter de camera om het verhaal te vertellen van haar jeugdheld en Olympisch gouden medaillewinnaar Picabo Straat.

De nieuwe documentaire genaamd PICABO gaat in première op 21 januari en zal beschikbaar zijn om te streamen op Peacock in de Verenigde Staten en Olympics.com in de rest van de wereld vooraf aan de Olympische Winterspelen in Peking 2022.

Vonn, nu de meest gedecoreerde vrouwelijke alpineskiër aller tijden, ontmoette Street voor het eerst op negenjarige leeftijd bij een handtekening in een skiwinkel in Minnesota. Het was die ontmoeting die haar deed verlangen om Olympiër te worden.

“Picabo’s persoonlijkheid en haar vermogen om als kind contact met me op te nemen, maakten me een fan”, zegt Vonn. “Ze was authentiek en zelfverzekerd, precies wat ik wilde zijn.”

Nu is ze bereid om ‘eindelijk de gunst terug te geven’, met de eerste film waarin het leven van Street, een alpineski-icoon uit de jaren ’90, wordt beschreven.

Olympisch succes, blessures en arrestatie Picabo

Van de onorthodoxe opvoeding van Street op het platteland van Idaho tot haar Olympische successen, dramatische herstel van slecht getimede verwondingen en haar arrestatie in 2015 vanwege valse beschuldigingen, PICABO geeft een intieme kijk op het fascinerende leven van Street door een emotioneel interview met Vonn en een ongekend achter- de- -scènes beelden van het leven van Street.

“Ik vind het geweldig dat mensen horen hoe Picabo Picabo werd. Iedereen kent de welbespraakte, charismatische alpineskiër, maar niemand weet precies wat ze heeft doorgemaakt om te komen waar ze is gekomen”, voegt Vonn toe in een exclusief interview met Olympics.com. “Ze brak zoveel glazen plafonds zodat vrouwen zoals ik onze dromen konden verwezenlijken.”

Dan is er nog de kwestie van Vonns co-regisseur Frank Marshall . De ervaren Hollywood-producent heeft aan enkele van de grootste films in de geschiedenis gewerkt, waaronder de franchises Indiana Jones, ‘Back to the Future’, ‘Jurassic Park’ en Jason Bourne.

“Ik ben een grote fan van Peek sinds ik haar in 1996 ontmoette”, zegt Marshall, die ooit vice-president was van het Olympisch Comité van de VS. “Haar verlangen om iets terug te geven, haar enthousiasme en positieve energie om obstakels in het leven te overwinnen, maken haar een geweldig rolmodel. En wie beter dan Lindsey om het verhaal mee te vertellen, die daar tegenover haar zit, als iemand die het kan vertellen en nog wat. Het is een verhaal over vriendschap, mentorschap en het doorgeven van het stokje.”

PICABO maakt deel uit van de kenmerkende Five Rings Films- collectievan Olympic Channel, een reeks indringende en vermakelijke lange documentaires geregisseerd door enkele van de grootste namen in de filmwereld van over de hele wereld. 

Eerdere titels zijn onder meer “De Nagano-banden, “, “Rulon,” en “De afstand”, uitgebracht voorafgaand aan Tokyo 2020. Five Rings Films wordt exclusief geproduceerd voor het Internationaal Olympisch Comité door uitvoerende producenten Marshall en Mike Tollin van Mandalay Sports Media , wiens recente kredieten “The Last Dance” omvatten. Greg Groggel is uitvoerend producent voor het Olympic Channel.

” Ik hoop dat kijkers zullen zien dat dromen kunnen uitkomen, waar je ook vandaan komt”, voegt Marshall toe. “Als je de juiste visie, focus, discipline en toewijding hebt, kun je zelfs de grootste obstakels overwinnen, zowel persoonlijk als fysiek.”

Volgens Street is de motivatie voor deelname aan de film, die ze beschrijft als een ‘levensveranderende ervaring’, eenvoudiger: haar drie jonge jongens.

“Ik zou graag willen dat ze weten en begrijpen wie hun moeder werkelijk was!”

Vanaf 21 januari zullen ze dat doen.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)