Supergirl onthult verdraaide reden dat kryptoniet dodelijk is voor kryptoniërs

Er is een vreemde reden dat kryptoniet schadelijk is voor de kryptoniërs. Ironisch genoeg heeft het ook te maken met dezelfde gele zon die hen hun krachten geeft.

In een flashback onthult Supergirl de verdraaide reden waarom Kryptoniet zo dodelijk is voor de Kryptoniërs. Deze onthulling komt in nummer #6 van Supergirl: Woman of Tomorrow, getiteld “Home, Family and Refuge.” De serie is geschreven door Tom King met tekenwerk van Bilquis Evely en Mat Lopes.

Waarschuwing: Spoilers voor Supergirl: Woman of Tomorrow #6

In deze 12-delige serie reist Supergirl door het heelal met een metgezel genaamd Ruthye, wiens vader werd vermoord door een man genaamd Krem. Ruthye wil Supergirl inhuren om wraak te nemen op de moordenaar van haar vader. 

Supergirl weigert aanvankelijk om mee te doen, maar verandert van gedachten nadat Krem Supergirls hond, Krypto, verwondt met een giftige pijl. Krem ontsnapt dan in Supergirls ruimteschip, en het tweetal wordt gedwongen hem door het heelal op te sporen.

Issue #6 is voornamelijk gewijd aan een flashback waarin Ruthye zich het oorsprongsverhaal herinnert dat Supergirl haar vertelde. 

Na de vernietiging van Krypton was Zor-El, Supergirl’s vader, in staat om een atmosferische bel te bouwen boven Argo City, die overleefde op een brok puin. Deze asteroïde, die de stad vervoerde, zweefde doelloos door de ruimte en absorbeerde lichtstralen van de gele zonnen die hij onderweg passeerde. 

Dit licht veranderde de chemische samenstelling van het land waar Argo City op lag, waardoor straling uit de grond omhoog sijpelde. Deze straling gaf veel inwoners van Argo City kanker en doodde hen, waaronder de moeder van Supergirl.

Dit leidt tot de verrassende onthulling dat Kryptonietscherven Superman, Supergirl en anderen verzwakken door ze te vergiftigen met een extreme vorm van kanker veroorzakende straling. 

Het is ook veilig om aan te nemen dat als het Kryptoniet eenmaal op veilige afstand is, hun supergenezing de kanker uit hun lichaam verwijdert. 

Deze situatie is ironisch, want dezelfde gele zon die hen hun krachten geeft, is ook wat het puin van hun thuisplaneet zo giftig voor hen maakte.

Er zijn veel kleine details in dit verhaal die een kleine indruk geven van de relatie tussen de Kryptoniërs en hun thuisplaneet. 

De grond kon bijvoorbeeld genoeg geel sterrenlicht absorberen om giftig te worden, maar de bewoners van Argo City konden niet genoeg absorberen om krachten te krijgen. 

Dit betekent dat Kryptoniet zelf veel gevoeliger is voor het licht van gele zonnen dan de Kryptoniërs. Een ander interessant weetje is dat Zor-El de straling kon tegenhouden door een geïmproviseerd schild van lood tussen henzelf en de grond te maken. 

Lood wordt ook vaak gebruikt door schurken (en anderen) om zich te beschermen tegen Superman’s krachten. De vader van Supergirl zou dus de eerste moeten zijn die deze Kryptonische zwakte ontdekte. Sorry, Lex Luthor.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)