Star Wars High Republic Comics gaan nog verder terug in de tijd

Star Wars: The High Republic is Lucasfilm's meest gedurfde initiatief tot nu toe - en de volgende fase van de comics zal 150 jaar verder terug in de tijd springen.

Star Wars: The High Republic Phase II leent een trucje van George Lucas zelf, en gaat nog verder terug in de tijd. Het afgelopen jaar heeft Lucasfilm Publishing haar meest gedurfde transmedia initiatief tot nu toe gelanceerd; Star Wars: The High Republic. Het verhaal van Star Wars: The High Republic, dat zich afspeelt tussen boeken, comics, audioboeken en zelfs de eerste Star Wars Manga, geeft lezers een beeld van de melkweg voordat de duistere kant begon te domineren.

De eerste fase van Star Wars: The High Republic speelt zich 200 jaar voor de gebeurtenissen van Star Wars: Episode I – The Phantom Menace af, in een tijd waarin het licht van de Jedi helder door de melkweg scheen, maar ze bleven niet ongestoord. 

De verkenning van de Republiek in de buitenste ring bracht de Jedi in conflict met plunderende piraten gekend als de Nihil, en een ras van vleesetende duistere plantwezens gekend als de Drengir. 

Maar tot afgrijzen van de Jedi hebben de Nihil een wapen ontdekt waarmee ze een Jedi van de Force kunnen beroven. 

Dit bewijst dat een Jedi niet gehecht is aan zijn leven, want als hij de Force verliest, valt alles wat de Jedi achterhielden in duigen. Claudia Gray’s onlangs gepubliceerde roman The Fallen Star begint het boek van Fase I af te sluiten, met de Nihil die een verwoestende aanval op de Jedi lanceren.

Lucasfilm’s High Republic Show heeft bevestigd dat Phase II nog eens 150 jaar terug in de tijd zal gaan naar wat Claudia Gray placht te omschrijven als “een tijdperk van verkenning en uitvinding”. 

De verschillende schrijvers hebben plot details vermeden, waarbij Charles Soule enkel bevestigde dat hij het originele verhaal zal vertellen van een gevierde Jedi Meester genaamd Porter Engle, een personage aan wiens verhaal hij zegt de laatste vijf jaar gewerkt te hebben. 

Maar in een van de meest opwindende teases voor fans, bevestigt schrijver Cavan Scott dat hij verder zal schrijven aan het vlaggenschip van de High Republic Marvel comic series, en nog een stap terug in de tijd zal zetten… nog eens 150 jaar voor het huidige verhaal.

Er bestaat een lange traditie om Star Wars-verhalen in willekeurige volgorde te vertellen – George Lucas zelf vertelde de originele trilogie voordat hij terug in de tijd stapte om de prequels te verkennen. 

Maar Star Wars: The High Republic’s aanpak lijkt een beetje anders dan die van Lucasfilm, omdat Phase I eindigt op een dramatische noot. 

Dit voelt eerder aan als de Machete Order, een vernieuwende kijkvolgorde voor Star Wars die begint met de eerste twee klassieke films, alvorens het quasi-cliffhanger einde van The Empire Strikes Back te gebruiken als een kans om terug te springen naar de prequels. 

Dit heeft het voordeel dat de meeste (maar niet alle) mysteries van de franchise bewaard blijven voor een aantoonbaar betere kijkervaring.

Er is nog nooit zoiets geweest als Star Wars: The High Republic. Hoewel Star Wars altijd al een transmediale franchise is geweest de eerste Star Wars tie-in, Splinter of the Mind’s Eye, werd al in 1978 gepubliceerd is dit specifieke initiatief beter gecoördineerd over de verschillende media dan alles wat eerder is vertoond. 

Nu is Lucasfilm bezig met een nieuw experiment, waarbij hun verhaal over de tijdlijnen heen loopt. Het zal spannend worden om te zien hoe de dingen uitpakken.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!

Star Wars

Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)