The Crown setfoto’s tonen aanpassing aan iconische Prinses Diana jurk

Setfoto’s van The Crown seizoen 5 benadrukken de aanpassing van de serie aan een van Prinses Diana’s iconische jurken. The Crown is een Netflix originele dramaserie die zich richt op de geschiedenis van de koninklijke familie van het Verenigd Koninkrijk sinds de regeerperiode van koningin Elizabeth II begon in 1952. The Crown seizoen 4, dat werd uitgebracht in 2020, speelde zich af vanwege de opkomst van premier Margaret Thatcher aan de macht in de late jaren 70 en het daaropvolgende aftreden in 1990. 

The Crown introduceerde ook Prinses Diana als vertolkt door Emma Corrin en belangrijke plotlijnen draaiden om de verslechtering van haar relatie met Prins Charles. De serie concentreert zich op het leven en de relaties van de Britse royals, maar heeft ook het publiek veroverd met zijn onderzoek naar de bredere en steeds veranderende sociale en politieke context van de periode waarin de serie zich afspeelt.

The Crown

Omdat The Crown een grote tijdspanne bestrijkt, is de cast veranderd naarmate de seizoenen vorderden. Het eerste en tweede seizoen werden geleid door Claire Foy en Matt Smith, die respectievelijk koningin Elizabeth II en prins Philip vertolkten. 

De acteurs, en de rest van de cast, werden vervangen aan het begin van het derde seizoen om de toenemende leeftijd van de personages en het verstrijken van de tijd te weerspiegelen. 

The Crown seizoen 5 zal de vervanging van de cast opnieuw zien gebeuren, als Olivia Colman afscheid neemt van haar tijd als de Britse monarch en de rol wordt doorgegeven aan Imelda Staunton, bekend van haar vertolking van de boze Professor Umbridge in de Harry Potter filmreeks. 

Prinses Diana zal worden vertolkt door Elizabeth Debicki, die de rol op zich zal nemen na haar optredens in Christopher Nolan’s Tenet, en Guardians of the Galaxy Vol. 2.

Nu, foto’s gedeeld op Twitter door het account ArchiveDebicki onthullen hoe The Crown de jurk zal aanpassen die prinses Diana droeg tijdens haar laatste publieke optreden, voor haar dood in 1997. 

De getextureerde blauwe jurk getoond in de set foto’s doet denken aan prinses Diana’s eigen, maar met een andere snit en veranderingen aan kleine details. 

De foto’s laten ook zien hoe succesvol Debicki erin geslaagd is om het kenmerkende uiterlijk van de overleden prinses te repliceren, met de hulp van make-up artiesten en hairstylisten. Bekijk de nieuwe set foto’s hieronder:

The Crown heeft zelden geprobeerd om een exacte gelijkenis te bereiken tussen de acteurs en hun echte onderwerpen, maar fans zullen versteld staan van de mate van gelijkenis die Debicki heeft weten te bereiken.

 Het uiterlijk van de acteur in het vijfde seizoen van The Crown zal ongetwijfeld worden vergeleken met dat van Kristen Stewart in de recente film Spencer, waarin Stewart prinses Diana portretteerde tijdens een kerstperiode met de koninklijke familie van Groot-Brittannië. 

Stewart werd genomineerd voor tal van prijzen voor haar prestatie en wordt gezien als een sterke kanshebber voor de Academy Award voor Beste Actrice in 2022. 

Fans zullen hopen dat Debicki de prestatie van Stewart kan evenaren, en ook voor haar eigen prijzen gaat.

Toch is The Crown van sommige kanten bekritiseerd omdat het niet accuraat genoeg zou zijn en fans en mensen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Britse koninklijke familie zullen vooral letten op het portret van prinses Diana wanneer de serie begint.

Het lijkt waarschijnlijk dat de scheiding tussen Dominic West’s prins Charles en prinses Diana zal worden behandeld als een belangrijk plotpunt tijdens het vijfde seizoen van de show, maar of haar dood zal worden getoond in het komende seizoen of in het vervolg ervan is nog steeds niet duidelijk. 

Ongeacht waar The Crown seizoen 5 het publiek brengt, zal het publiek hopen dat het kan doorgaan in de sterke run van vorm waarmee het vorige seizoen eindigde.

Abonneer Je!

Op ons Youtube kanaal vind je veel trailers, teasers en nog veel meer, klik op de knop hieronder en abonneer je! Volledig Gratis!

Top Facebook Groep

Nu lid worden van onze facebookgroep, zo blijf je op de hoogte van al het nieuws! Knop hieronder klikken en lid worden!
Please follow and like us:
Pin Share

Enjoy this blog? Please spread the word :)